برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس جدید و جهت تقویت سیستم ایمنی علاوه بر رعایت نکات بهداشتی از دیدگاه تغذیه ای بهتر است منابع غذایی زیر در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود:
- مصرف منابع ویتامین C نظیر مرکبات (اعم از پرتقال ،نارنگی ،لیموشیرین ،لیمو ترش )، فلفل دلمه ای سبز و قرمز و فلفل سبز شیرین و انبه و کیوی و گوجه فرنگی و آناناس ،توت فرنگی ،.....توصیه می گردد
- مصرف منابع غذایی ویتامین A نظیر هویج ،کدو حلوایی ،انبه ،سیب زمینی شیرین ،کلم برگ ،تخم مرغ و ماهی ،...........توصیه می گردد
- مصرف آبمیوه های نظیر آب کلم ،آب کیوی وتوت فرنگی ،آب گوجه فرنگی ،آب کدو تنبل ،آب پرتقال ،آب هویج جهت تقویت سیستم ایمنی مفید می باشد.
- مصرف منابع غذایی ویتامین K نظیر پیاز ،کلم بروکسل ،کلم بروکلی،کلم پیچ،کلم برگ ، توت فرنگی ، گل کلم و اسفناج ،....توصیه می گردد .
- مصرف منابع غذایی ویتامین B6 نظیر سینه بوقلمون ،ماهی ،سینه مرغ و نخود سبز ،.......توصیه می گردد
- مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین D3 :نظیر ماهی،روغن کبد ماهی ،تخم مرغ و شیر توصیه می گردد
- مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین E نظیر فندق ،بادام ،دانه های آفتابگردان ،انبه ،اسفناج ،فلفل دلمه ای ،زیتون ،گوجه فرنگی و کیوی توصیه می شود
- مصرف منابع غذایی حاوی اسید فولیک نظیر اسفناج ،کلم بروکلی ،انواع کلم ،لوبیاقرمز و پرتقال توصیه می شود
- مصرف سیر بدلیل منبع آلیسین و پیاز توصیه می شود البته فقط در مرحله قبل از ابتلا به بیماری.
- مصرف زنجبیل بدلیل منبع غذایی جینجرول و زردچوبه و مکمل تغذیه ای کرکومین مفید می باشد
- مصرف منابع غذایی پروبیوتیک و لبنیات پروبیوتیک توصیه می شود .
- مصرف چای سبز توصیه می شود
- مصرف آووکادو توصیه می شود
- مصرف عسل پاستوریزه و با کیفیت در صورت بالانبودن قند خون توصیه می گردد
- میوه ها و سبزی ها بخوبی با محلول مخصوص ضدعفونی سبزیجات شسته و گندزدایی و سپس استفاده شود و در صورت نقص سیستم ایمنی بهتر است سبزی جات و میوه ها را بصورت پخته استفاده نمایید
- از مواد غذایی بسته بندی و آماده استفاده کنید و از مواد غذایی باز نظیر آجیلها ،.........استفاده ننمایید
رژیم غذایی جهت کاهش وزن در بانوان
- مصرف چای سبز ، کرفس ،زیره و فلفل، قهوه و جوانه گندم ،زیتون جهت افزایش سوخت وساز بدن.
- مصرف روغن زیتون بجای روغن مصرفی روزانه
- استفاده از غلات سبوس دار
- مصرف 1 لیوان آب و سالاد قبل از مصرف وعده ناهار وشام
- مصرف گوشت قرمز بدون چربی و مرغ بدون پوست-محدود کردن منابع چربی
- تنقلات ناسالم حذف شود.
- از ظروف قرمز و نارنجی استفاده نشود.(از رنگهای سرد نظیر سبز یا آبی استفاده شود).
- برای تاخیر در خوردن خود به خودی،یک لیوان آب بنوشید و 20 دقیقه منتظر بمانید ،اگر هنوز احساس خوردن دارید احتمالا گرسنه اید.
- مصرف سوپ های کم کالری قبل از غذا
- صبحانه وعده غذایی پر اهمیتی است که باعث جلوگیری از پرخوری می شود.وعده شام را سبک مصرف نمایید.
- نشسته و در یک مکان خاص غذا بخورید .
- پس از اتمام غذا میز را ترک کنید .
- غذا را همزمان با سایر فعالیتها مانند تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب انجام ندهید .
- همه غذاهای تهیه شده را سر میز نگذارید و به اندازه ای که میخواهید صرف کنیددر ظرف خود بکشید .
- مواد غذایی ناسالم خریداری نکنید و به منزل نیاورید مانند چیپس و نوشابه و ...
- مواد غذایی را داخل گنجه نگهداری کنید تا جلوی دید نباشد .
- غذا را آهسته بخورید و در صورت امکان با چنگال غذا بخورید و هر لقمه را خوب بجوید .
- از میوه ها و سبزی های تازه به عنوان میان وعده استفاده کنید .
- حذف مصرف الکل
- مصرف آدامس های بدون قند
- 30 دقیقه ورزش متوسط در روز
- به صورت هفتگی و با همان پوشش مشخص خود را وزن کنید و یادداشت نمایید.
- محدود کردن غذا در زمان گرسنگی عاطفی که نتیجه هیجان ،گناه ،افسردگی،تنهایی،کسالت ،مواقع پاداش،جایزه و جشن.
- توجه داشته باشید مصرف نوشیدنی های حاوی قند پایین لزوما باعث کاهش دریافت انرژی نمی شود..
- پنیر بهتر است در نخستین ساعات صبح مصرف شود.
- انجیر و زردآلوی خشک شده در صبح مصرف شود باعث فعال کردن سیستم گوارشی می شوند اگر انجیر و زردآلوی خشک شده را بعد از شام مصرف کنید باعث ایجاد نفخ می شود.
- حبوبات وقتی با روغن گیاهی مصرف شود باعث کاهش اشتها و در ساعات اولیه شب مصرف شود.
تهیه و تدوین :یاسمن آلتون تاش (کارشناس مسئول تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام حسین(ع)(